Ellen Budding

 

 

Mindfulness voor kinderen en jongeren … je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

 

Ik ben Ellen Budding en woon met mijn gezin in Lent.

 

Na mijn studies PABO (leerkracht basisonderwijs) en orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij het Regionaal Instituut voor  Dyslexie in Arnhem.  Vervolgens heb ik elf jaar bij Kentalis gewerkt als ambulant begeleider cluster 2 en begeleidde ik reguliere basisscholen en hun leerlingen die een taalontwikkelingsstoornis hebben.

 

Een paar jaar geleden heb ik zelf een mindfulness training (MBSR, Jon Kabat-Zinn) gevolgd. De aanleiding was dat ik handvatten nodig had om met drukte en stress om te gaan. Hoe voorkom ik dat ik mijzelf verlies in een vol leven met gezin en werk? Ik wilde meer rust in mijn hoofd en in balans zijn.

Voor mij was de training de start van een bewuster leven en daarmee een leven waar ik mij prettig bij voel.

 

In die tijd dacht ik vaak ‘Had ik deze training als kind maar gehad!’.

Eigenlijk best bijzonder … er wordt onderwijs geboden op cognitief-, spraaktaal-, lichamelijk- en sociaal-emotioneel gebied … maar niet expliciet op de innerlijke ontwikkeling van een kind.

In mijn ogen is dit een essentieel ontwikkelingsgebied van waaruit een kind de wereld tegemoet treedt. Zelfkennis, daar begint het mee.

Ik was zo enthousiast over mindfulness dat ik de opleiding tot trainer mindfulness voor kinderen en jongeren ben gaan doen bij de Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel. Daarmee ben ik een gecertificeerd trainer.

 

Mijn missie is om kinderen kennis te laten maken met mindfulness.

Zie het als een zaadje dat geplant wordt.

Na de training blijft uw kind zijn plant water geven, door mindfulness in te passen in zijn dagelijks leven.

Op deze manier ontwikkelt uw kind een innerlijke kracht, waardoor hij leert omgaan met stress en tegenslagen die simpelweg bij het leven horen.