Ellen Budding

 

 

Mijn naam is Ellen Budding en ik woon met mijn gezin in Lent.

 

Na mijn studies leerkracht basisonderwijs en vervolgens orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij het Regionaal Instituut voor  Dyslexie in Arnhem. Daarna heb ik elf jaar bij Kentalis gewerkt als ambulant begeleider cluster 2 en begeleidde ik reguliere basisscholen en hun leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis.

Vanaf augustus 2016 geef ik vanuit mijn mindfulnesspraktijk De Geluksvogels met veel plezier en voldoening trainingen aan kinderen en pubers en sinds kort ook aan ouders.

 

Ongeveer tien jaar geleden heb ik de 8-weekse training mindful parenting gevolgd. De combinatie van het ouderschap, werken, huishouden, sociale activiteiten vroeg te veel energie van mij. Het voelde alsof ik alles half deed en van hot naar her ging zonder moment van opladen. Met periodes voelde het als overleven in plaats van leven. Ik stond zelf niet meer aan het roer als het ware. Ik wilde meer rust, minder spanning en meer in verbinding zijn met mijn kinderen. Voor mij was de training de start van een bewuster leven. Door de training en oefenen, lukte het me veel beter dan daarvoor om keuzes te maken en op een helpende manier om te gaan met stress. Ik leefde weer in plaats van dat ik geleefd werd.

 

In die tijd dacht ik vaak ‘Had ik deze training als kind maar gehad!‘.

Eigenlijk best bijzonder … er wordt onderwijs geboden op cognitief-, spraaktaal-, lichamelijk- en sociaal-emotioneel gebied … maar niet expliciet op de innerlijke ontwikkeling van een kind.

In mijn ogen is dit een essentieel ontwikkelingsgebied van waaruit een kind de wereld tegemoet treedt. Zelfkennis, daar begint het mee.

 

Daarom ben ik in 2016 de opleiding tot trainer mindfulness voor kinderen en jongeren gaan doen aan de Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel. Daarmee ben ik een gecertificeerd trainer. En geef ik sinds een aantal jaren met veel plezier en voldoening de training ‘Aandacht werkt!’ aan kinderen en pubers.

Mijn missie is om kinderen kennis te laten maken met mindfulness. Zie het als een zaadje dat geplant wordt. Na de training blijft uw kind zijn plant water geven door mindfulness in te passen in zijn of haar dagelijks leven. Op deze manier ontwikkelt uw kind een innerlijke kracht waardoor hij of zij leert omgaan met stress en tegenslagen die simpelweg bij het leven horen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de kindertrainingen geef ik sinds kort ook de training ‘Mindfulness in opvoeding’ voor ouders.  Hiervoor heb ik, ook aan de Academie voor Mindful Teaching, de opleiding tot trainer gedaan. En ben hiermee gecertificeerd trainer s-MBSR. Als ouder heeft u veel ballen hoog te houden en het ouderschap kan behoorlijk wat van u vragen. Hoe zorgt u goed voor uzelf? En voelt thuis als een plek waar u tot rust en ontspanning kan komen? Ik wil u graag vaardigheden aanleren hoe om te gaan met stress, onzekerheid en zorgen. En in verbinding te zijn met uw kind. Niet door opvoedtips te geven, maar door u handvatten te geven om uzelf beter te leren kennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knowing yourself is the beginning of all wisdom

Aristoteles