Voor wie?

De trainingen zijn bedoeld voor kinderen, pubers en ouders die anders om willen leren gaan met stress, spanning, angst, piekeren, lichamelijke pijn of onrust.

 

Eline Snel heeft de trainingen ontwikkeld onder de naam ‘Aandacht werkt!’ en alleen professionals die gecertificeerd zijn en jaarlijkse nascholing volgen, mogen de trainingen geven.

 

KINDERTRAINING en PUBERTRAINING 

 

Kinderen hebben tegenwoordig te maken met een hoog leeftempo, een volle ‘agenda’ en krijgen veel prikkels te verwerken. O.a. door televisie, computer, tablet en mobieltje. Een kind kan zich hierdoor onrustig voelen, snel afgeleid, moe, prikkelbaar en angstig zijn. Zeker als je hooggevoelig bent, is het een hele kluif om hiermee om te gaan.

 

De training ‘Aandacht werkt’ kan uw kind helpen met al deze prikkels om te gaan. Simpelweg door te stoppen met doorgaan en leren luisteren naar zijn/ haar binnenwereld. Mindfulness leert uw kind opmerken wat hij/ zij denkt en voelt en daarmee grenzen bewaken. Hierdoor voelt uw kind zich prettiger en energieker.

 

Ook kinderen met ADHD en ASS (autisme spectrum stoornis) kunnen de training volgen. Onderzoeken hebben aangetoond dat mindfulness bij kinderen met ADHD kan zorgen voor een afname van de impulsiviteit en een betere concentratie. Bij kinderen met ASS voor een vermindering van angst- en stemmingsklachten.

 

Kinderen die de training hebben gevolgd, geven aan dat ze:

 • weten hoe ze zelf tot rust kunnen komen
 • meer zelfvertrouwen voelen
 • zich minder zorgen maken over wat een ander van hen vindt
 • zich beter kunnen concentreren
 • makkelijker in slaap vallen
 • aardiger zijn voor zichzelf en anderen
 • beter om kunnen gaan met onprettige gevoelens

 

OUDERTRAINING 

Ouders van nu hebben vaak veel ballen hoog te houden. Gezin, relatie, werk, familie, vrienden, sporten, hobby’s en dat in een flink tempo. De huidige maatschappij vraagt behoorlijk wat van ouders. Veel mensen staan altijd maar ‘aan’. De vele schermen (mobiel, tablet etc.) vergroot die kans op aan-staan enorm. Het gevolg is uitputting en overbelasting. Hoe voorkom je dat je ten onder gaat aan al die prikkels en ‘moeten’?

 

Veel ouders hebben het gevoel dat ze geleefd worden door alles wat op hen afkomt.  En verlangen ernaar om de regie over hun leven terug te krijgen. Hoe u dat doet? Het begint met het maken van keuzes; niet alles wat kan, hoeft u te doen. En  … het trainen van de geest waardoor u meer helderheid, stabiliteit en veerkracht ervaart. Minder reactiviteit en meer vriendelijkheid. Niet alleen lichamelijk goed voor uzelf zorgen, maar ook mentaal. Zelfzorg op mentaal gebied is de sleutel naar een prettiger en energiekere leven.

 

De training ‘Mindfulness in opvoeding’ voorziet in de behoefte van ouders om zelf weer aan het roer te staan. Hoe mooi het ouderschap ook is, het brengt ook vragen en stress met zich mee. Doe ik het wel goed? Voelt mijn kind zich gezien en gehoord? Geef ik wel het goede voorbeeld? Waarom hebben we zo vaak een strijd met elkaar? Ik maak me zorgen over …

De golven (’tegenslagen en stress’) kunt u niet voorkomen. Maar u kunt wel leren om te surfen op de golven (‘uw reactie op tegenslagen en stress’).

 

Hoe kunt u opvoeden vanuit ontspanning en verbinding met uw kind temidden van zoveel afleidingen en stoorzenders? Simpelweg door te stoppen met doorgaan en leren luisteren naar uw binnenwereld.

 

Mindfulness leert u:

 • Stoppen met doorgaan en tot rust komen.
 • Aandacht hebben voor uzelf; opmerken en toelaten van wat er is aan gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties.
 • Herkennen van uw innerlijke criticus.
 • Vriendelijk en zorgzaam zijn voor uzelf.
 • Vanuit een open en nieuwsgierige blik kijken en luisteren naar uw kind.
 • Echte aandacht hebben voor uw kind.
 • Geduldig en begripvol zijn voor uzelf (en uw kind) tijdens stressvolle (opvoed)momenten.