De training kind-jongere-ouder

KINDERTRAINING en JONGERENTRAINING 

 

De mindfulnesstraining voor kinderen en jongeren is ontwikkeld door Eline Snel en gebaseerd op de volwassen mindfulness training van Jon Kabat-Zinn.

 

Wat doen we tijdens de training?

We doen verschillende meditatie-, mindfulness- en yogaoefeningen en wisselen ervaringen uit. Daarnaast vertel ik over onderwerpen als ‘het opmerken van de adem’, ‘het voelen van gevoelens’ of ‘aardig zijn voor jezelf’.

Uw kind leert om ‘stil te zitten als een kikker’ en zijn aandacht te richten op zijn ademhaling, gedachten, gevoelens en sensaties in zijn lijf.

Door de innerlijke stilte en zelfreflectie wordt uw kind zich bewuster van zichzelf. Uw kind leert zichzelf kennen waardoor hij beter opgewassen is tegen de buitenwereld.

 

Thuis oefent uw kind (onder begeleiding van een ouder) dagelijks ongeveer 10 minuten.

 

De training voor kinderen en jongeren bestaat uit

  • een kennismakingsgesprek met ouders en kind (aan huis)
  • 8 bijeenkomsten van 60 minuten (kindertraining) of 75 minuten (jongerentraining)
  • een wekelijkse oudermail (kindertraining) of een tussentijdse oudermail na de vierde bijeenkomst (jongerentraining)
  • indien wenselijk, tussentijds telefonisch contact
  • eindgesprek (telefonisch)
  • boek ‘Stilzitten als een kikker’ met oefeningen OF het boek ‘Ruimte geven & dichtbij zijn’ met oefeningen. Beide boeken zijn geschreven door Eline Snel. Ook de oefeningen zijn van haar hand. Heeft u een van de boeken al, dan wordt er een korting van € 18,00 verrekend.

Werkwijze 

U vult het contactformulier in.

We prikken een datum voor een (vrijblijvend en kosteloos) kennismakingsgesprek bij u thuis en beoordelen samen of de training passend is voor uw kind.

 

Kosten per 1 januari 2024

In groepsverband I € 280

Individueel I in overleg.

 

Facturering

Betaling voorafgaand aan de training.

 

————————————————————————————————————————

 

OUDERTRAINING mindfulness in opvoeding

De training is ontwikkeld door Eline Snel en gebaseerd op de volwassen mindfulness training van Jon Kabat-Zinn. Inhoudelijk is de training vergelijkbaar met de algemene 8-weekse MBSR training en daarbij de koppeling naar het ouderschap.

 

Wat doen we tijdens de training?

We doen verschillende meditatie-, mindfulness- en yogaoefeningen en wisselen ervaringen uit. Daarnaast vertel ik over onderwerpen als ‘gedachten zijn geen feiten’, ‘reageren op stress’ of ‘compassie in de opvoeding’.

 

De training is ervaringsgericht. Dat wil zeggen dat beoefening voorop staat.

Gedurende deze hele periode wordt er van u verwacht dat u thuis dagelijks oefent en daarmee dat u tijd vrijmaakt om te kunnen oefenen. Het oefenen bestaat uit meditatie en dagelijkse reflectie op stressvolle momenten. U oefent in meer bewust aanwezig zijn bij wat u doet terwíjl u het doet, denkt of voelt.

Het is belangrijk dat u een persoonlijke innerlijke motivatie hebt om aan deze training mee te willen doen: wat wil ik graag leren en waarom ben ik hier?

 

De training voor ouders bestaat uit

  • 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • het werkboek voor ouders / geleide meditaties van Eline Snel / het boek ‘Stilzitten als een kikker’ (voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd) OF het boek ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’ (voor ouders van pubers). NB. Heeft u een van de boeken al, dan wordt er een korting van € 18,00 verrekend.

Werkwijze 

U vult het contactformulier in.

Per mail ontvangt u het intake formulier. Zodra ik het ingevulde formulier heb ontvangen, neem ik telefonisch contact met u op om samen te beoordelen of de training passend voor u is.

 

Kosten per 1 januari 2023

€ 300,- incl. btw.

 

Facturering

Betaling voorafgaand aan de training.